Tuesday, September 30, 2014

Kuinka lisätä Flare -efekti kuvaan?


Ahihihiha, tässäpi olisi teille pitkästä aikaa pieni tutoriaali! Tämä on niksi jota käytän toisinaan joissakin kuvissa jos koen, että ne kaipaavat jonkinlaista ekstrabuustausta ultimaattisen hipsteritunnelman luomiseen. Tykkään kuvata tosi paljon vasta-aurinkoon juuri tuon flare-efektin vuoksi, mutta aina erinäisistä syistä sen flaremeiningin saaminen kuvaan ei ole mahdollista. Tai sitten se on vain vähän turhan valju. Näiden tilanteiden varulta sitten käytän tällaista seminopeaa niksiä jolla voi pehmentää ja laajentaa valjuja vastavaloihanuuksia! Joka kuvaan tämä ei sovi sillä sen tulee kuitenkin näyttää jotakuinkin realistiselta. Eli jos haluat kokeilla tätä johonkin vanhaan kuvaasi, tarkastele ensin valonluonnetta sekä että mistä se tulee. Jos valo tulee pehmeähkösti sivulta tai takaata, sopii tämä mainiosti sitten siihen! :)

Mutta tässäpi olisi pieni step by step tutoriaali aiheesta!

1. Käsittele kuva ensin about siihen kuntoon kuin se olisi noin muuten valmis.

2. Avaa se Photoshopissa (Lightroomia käyttävät! Vie kuvia Photariin Dynamic Link/Edit in toiminnon avulla!)


3. Luo uusi taso

4. Valitse perus pehmeä brush -työkalu ja säädä sen kooksi lähtökohtaisesti jotain 1500-2000px väliltä. Tämä riippuu haluamasi flaren koosta. Väriksi jotain joka muistuttaa lämpimästä auringonvalosta.

5. Pienenä hifistelynä tee flarepallolle vaaleampi keskus astetta pienemmällä brushilla


6. Aseta tason sulautustavaksi esim. Pehmeä valo. Myös sulauttava ja Kova valo toimivat joissakin tapauksissa. 

7. Säädä flarepallon kokoa mielialan mukaan. Itse yleensä suurennan sitä melko paljon tehden siitä pehmeämmän paremmin sulautuvamman. 


8. Mikäli flaren väri ei miellytä, tee uusi säätötaso Sävy/kylläisyys -namiskalle ja tee maun mukaan säädöt. Muista tehdä säätötasosta rajaava maski flarepallolle!


9. Testaile näitä edellä käytyjä vaiheita ja viimeistele tulos! Täyttönamiskaa säätämällä voi myös vaikuttaa kivasti siihen, että kuinka vahvana tuo flarepallo näkyy.


Tämä ei ehkä ole maailman paras esimerkki laadukkaimmasta tai realistisimmasta lopputuloksesta, mutta toivottavasti saitte jonkinlaista käryä työvaiheista ja että tästä olisi jopa jotain hyötyä! :) Alla muutama esimerkki missä olen aiemmin käyttänyt tätä niksiä:


6 comments:

 1. Oih! Oon aina halunnu tietää, mut en oo oikee tienny mikä tämän efektin nimi on ja en sitten ole ikinä keneltäkään uskaltanut kysyä ;_;

  Kiitos paljon! Täytyy harjoitella tuota johonkin sopivaan kuvaan :3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jes, hianoo että oli apua tästä! :) Sen saa kuvaustilanteessakin suht helposti jos kuvaa vähän pidemmällä polttovälillä, suurimmalla aukolla ja päin aurinkoa :) Tällä saa tosiaan sitten buustattua nuita jos jää valjuksi.

   Delete
 2. Hyvä vinkki! Voisitko tehdä postauksen yleisesti kuvien jälkikäsittelystä ja niiden ns. Sävyttämisestä? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hienoa! Voisihan sitä koittaa jotain tuon tyyppistä postausta koittaa tehdä! Varsinaista tutoriaalia on hieman vaikea tehdä sillä jokainen kuva on erilainen ja samat säädöt ei sen takia toimi. Mutta jonkinlaista workflowta kaiketi voisin esitellä :)

   Delete